5 signalen van funderingsproblemen

Funderingsproblemen
wil je tijdig signaleren

Funderingsproblemen, de nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Het is hartstikke vervelend wanneer je erachter komt dat jouw eigen paleisje te maken krijgt met problemen aan de fundering. Dit roept tegelijkertijd veel vragen op. Wat zijn de oorzaken? Had ik het kunnen herkennen? Hoe kunnen we dit oplossen?

Het moge duidelijk zijn dat een vermoeden van funderingsproblemen een hoop zorgen met zich meenemen. Uiteraard wil je hier eerst zo zeker mogelijk van zijn voor je actie onderneemt. Daarom benoemen wij de 5 meest voorkomende signalen van problemen aan de fundering van uw woning. Het is redelijk eenvoudig om te bepalen of er wat aan de hand is met de fundering wanneer je naar de volgende punten kijken.
Funderingsproblemen laten verhelpen?

1. Het huis verzakt

Een verzakt huis is een van de meest opvallende signalen. Het verzakken van een woning komt steeds vaker voor in de gebieden in en om Amsterdam, Rotterdam, Zaandam/Zaanstad en Haarlem. De huizen zijn onderheid met houten palen. Vroeger was dit de standaard toepassing om een fundering te maken. Tegenwoordig zijn het juist die woningen die te maken kregen met verzakking en scheefstand.

2. Hoogteverschillen tussen de woning en het trottoir

Dit is een signaal die vergelijkbaar is met de verzakking van een huis. Maar wanneer een huis evenredig verzakt merk je dit minder snel op. In dat geval kan je de stoep als referentiekader gebruiken. Ligt het huis lager? Dan is dit het onderzoeken waard.

3. Scheuren in de gevel

Wellicht begint het huis langzaam aan scheef te staan, maar is dit gevoelsmatig of op zicht niet op te merken. Daarentegen wordt de druk op de constructie en muren wel steeds groter en hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Zodra er een scheur in de gevel zichtbaar wordt moet u aan de bel gaan trekken. De kans dat er funderingsproblemen aan ten grondslag ligt is heel groot.

4. Klemmende deuren en kozijnen die wijken van de muur

Een derde signaal zal door de bewoner wellicht niet direct worden weggezet onder het kopje funderingsproblemen: klemmende deuren. Vanwege het dagelijkse gebruik van de deuren in uw huis zal het klemmen ervan er geleidelijk insluipen. Voor u het weet is het een irritatiefactor “waar eens naar gekeken moet worden”. Toch is dit een signaal dat er iets aan de hand kan zijn met de onderliggende fundering. Wanneer dit gepaard gaat met kozijnen die wijken van de muur (er ontstaat ruimte tussen het kozijn) is het verstandig hier naar te informeren bij een specialist in funderingsherstel.

5. Verzakkende en/of gescheurde vloer

Evenals de muren van het gebouw kunnen ook de vloeren duidelijke symptomen van funderingsproblemen vertonen. Zodra er bijvoorbeeld een aantal houten palen het gewicht van de woning niet langer kunnen dragen wordt het gewicht van de pand onevenredig verdeeld. Dit zorgt voor meer spanning op de vloer. Dit kan een verzakking van de vloer of scheuren in de vloer als gevolg hebben.
Funderingsproblemen laten verhelpen?

Hulp nodig?

Heeft u een (droom)project in gedachten en bent u benieuwd hoe wij u hier bij kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V. Samen met u zullen we bespreken wat er mogelijk is voor uw project. U kunt ons ten aller tijde bereiken op: 0180 - 681431

Contact informatie

Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V.
Harmanshoeve 1
2935 AT Ouderkerk aan den IJssel

Telefoon:
0180 - 681431

E-mail:
info@aannemingsbedrijfwvisser.nl

Volg ons

En blijf up-to-date