Bouwen aan de toekomst

Specialist in Nieuwbouw, funderingsherstel en verbouw.

Opvijzelen is een specialisme
waar wij gedreven in zijn

Een specialisme van ons is het opvijzelen (niet te verwarren met funderingsherstel) en rechtzetten van gebouwen. De expertise in het opdraaien en rechtzetten van oudere huizen en boerderijen maakt Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V. uniek als aannemingsbedrijf. Door verschillende oorzaken kan een gebouw scheef gezakt zijn. Vaak komt het door de slappe ondergrond waar het gebouw op staat, bijvoorbeeld vanwege verzakking van het polderlandschap. Wij kunnen uw woning of gebouw weer recht zetten door middel van opvijzelen zodat u nog jaren kan genieten van de woning. Bij een woning opvijzelen wordt het pand in de oude positie terugplaatst en kan deze vervolgens opgemetseld worden of kunt u deze laten onderheien. Er zijn verschillende mogelijkheden die uiteraard verschillende prijsklasse hebben.

Je kan bijvoorbeeld kiezen om alleen de woning recht te zetten en verder geen maatregelen te treffen tegen het opnieuw verzakken van het gebouw. De kans is echter wel aanwezig dat na verloop van tijd het gebouw weer gaat verzakken en het proces van opvijlen opnieuw opgestart dient te worden. Het is de minst duurzame oplossing maar wel de meest voordeligste.

Je kan er ook voor kiezen om het gebouw te onderheien zodat het nooit meer kan verzakken. Dit is een duurzame en grote ingreep waarbij veel werkzaamheden komen kijken zoals een sondering, tekeningen en berekeningen en een omgevingsvergunning. Dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee, maar het is het dubbel om dwars waard. Het gebouw komt dan op stalenbuispalen te staan die onder een betonen constructievloer komen te staan die het gebouw gaat dragen. Het voordeel is dat u een geïsoleerde betonvloer terug krijgt waar elke vloerafwerking met vloerverwarming toepasbaar is. Ook vijzelen wij voor andere aannemers die zelf niet de kennis van vijzelwerkzaamheden in huis hebben. Voor ons is hierin ook niets te gek: van een verzakte aanbouw tot een groot grachtenpand of een grote woonboerderij, wij vijzelen (bijna) alles!
Naar contact

Wij zijn trots
op onze projecten

Elk project dat wij mogen uitvoeren voor onze klanten is er een waar wij trots op zijn. Hieronder een selectie van enkele projecten die wij voor u willen uitlichten.

Woning opvijzelen: het proces

Het opvijzelen of rechtzetten van een woning gaat bij Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V. op een traditionele, maar veilige manier. Eerst worden de gaten in de woning gehakt, om de vijzels te plaatsen. Vervolgens wordt de woning opgevijzeld, onder leiding van de aannemer. Die houdt in de gaten of de woning aan alle kanten gelijk omhoog gaat, zodat er geen scheuren ontstaan. Nadat de woning is rechtgezet en op de juiste hoogte staat, worden de ruimtes netjes dichtgemetseld.

Wilt u meer weten over het proces van opvijzelen? Lees dan dit artikel over het opvijzelen van woning uit 1928.

Opvijzelen in beeld gebracht

Bij het opvijzelen van een woning uit 1928 is een video gemaakt, gedurende meerdere dagen. Deze woning is eerst rechtgezet en daarna 20 cm extra omhoog gevijzeld. Bekijk hier de video.

Zie eerst de voorbereidingen vóór het opvijzelen. Vanaf 2 minuut 50 ziet u dat de woning omhoog gaat. Met veel man wordt de woning opgedraaid.
Uw pand opvijzelen?

Hulp nodig?

Heeft u een (droom)project in gedachten en bent u benieuwd hoe wij u hier bij kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V. Samen met u zullen we bespreken wat er mogelijk is voor uw project. U kunt ons ten aller tijde bereiken op: 0180 - 681431

Contact informatie

Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn. B.V.
Harmanshoeve 1
2935 AT Ouderkerk aan den IJssel

Telefoon:
0180 - 681431

E-mail:
info@aannemingsbedrijfwvisser.nl

Volg ons

En blijf up-to-date