Funderingsherstel van uw woning

Ruim 90 jaar ervaring in funderingsherstel

Als u opzoek bent naar een professioneel bedrijf voor funderingsherstel of andere bouwkundige funderingsproblemen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. staan wij klaar voor particulieren, bedrijven en gemeenten die funderingsherstel werkzaamheden willen laten uitvoeren in heel Nederland. Met name in de plaatsen Amsterdam, Dordrecht, Gouda en Rotterdam komen deze aanvragen regelmatig voor. Met ruim 90 jaar ervaring staat ons team van experts u graag professioneel en doeltreffend bij wat betreft funderingsherstel. Vaak ontstaan er problemen met de fundering wanneer houten heipalen droog komen te staan en hierdoor langzaam vergaan. Het droogstaan kan ontstaan, doordat grondwater verlaagd of doordat een bacterie het hout aantast. Aangezien een stevige fundering cruciaal is voor veilige en stabiele gebouwen, is het zeer aan te raden om funderingsherstel uit te laten voeren door ervaren specialisten die u vooraf goed informeren over de mogelijkheden. De vakbekwame experts van Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. weten hoe zij funderingsherstel professioneel moeten aanpakken. Een voordelige, effectieve en duurzame oplossing voor uw funderingsherstel!

Voor wij aan de slag gaan met de herstelwerkzaamheden, wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de huidige staat van uw fundering. Dit is van grote invloed op de herstelwerkwijze. Wij beginnen met het open graven op verschillende plaatsen van uw fundering. De kwaliteit van de palen en het langshout kunnen vervolgens goed worden geïnspecteerd. De bevindingen uit het onderzoek worden vastgelegd in een helder en concreet beschreven funderingsrapport. Hierin vermelden wij bovendien de verschillende methodes om de herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

Methodes funderingsherstel

Er zijn verschillende werkwijzen te onderscheiden om de fundering van uw woning of bedrijfspand te herstellen. Afhankelijk van onder andere de staat van de fundering, wordt de keuze gemaakt voor één van de twee hieronder staande methoden. Alle funderingswerkzaamheden worden bij Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. uitgevoerd volgens het CURNET handboek funderingsherstel door experts die jarenlange ervaring en inzicht hebben in het aanpakken van kapotte, instabiele funderingen of wanneer uw pand scheef staat.

Paalkopverlaging

Een mogelijke wijze om funderingsherstel uit te voeren, is het zogenoemde paalkopverlaging toepassen. De bestaande palen worden tot onder de grondwaterstand afgezaagd, zodat er vervolgens een vijzel tussen de paal en de fundering kan worden geplaatst. De vijzel wordt op druk gezet, zodat de paal de volledige draagfunctie behoudt. Ten slotte wordt er over de palen een gewapende fundering gestort. Met deze methode heeft u op een relatief snelle wijze funderingsherstel laten uitvoeren voor de komende jaren. Het enige nadeel is dat na verloop van tijd de palen weer droog kunnen komen te staan. De draagkracht van de palen is dan onvoldoende, waardoor nogmaals herstelwerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.

Opnieuw onderheien

Deze methode om funderingsherstel uit te voeren heeft een grotere en meer complexere aanpak. Het is namelijk ook mogelijk om zonder overlast een nieuwe fundering te plaatsen. Dit wordt gedaan door nieuwe palen te heien en een gewapende constructievloer te storten. Uw woning of bedrijf komt hierdoor op nieuwe stabiele palen te staan, die stevig worden verankerd. Voor de langere termijn is dit daarom zeker een effectieve en duurzame aanpak.

Beide herstelmethoden brengen het een en ander aan risico’s met zich mee. Samen met u bekijken wij daarom graag wat de beste oplossing is voor uw funderingsherstel werkzaamheden. Voor ons is geen project te groot of te gecompliceerd en ook zeker niet te klein. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van funderingsherstel weten wij wat de beste aanpak is voor elk project. Heeft u vragen of wilt u graag een offerte aanvragen? Neem dan gelijk contact met ons op. Zo kunnen wij u spoedig inzicht en helderheid bieden over een passende oplossing voor de funderingsproblemen van uw pand!

funderingsherstel

Voor ons is geen project te groot, maar ook zeker niet te klein. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van funderingsherstel weten wij hoe we elk type project aan moeten pakken. Benieuwd wat Aannemingsbedrijf W Visser en ZN. B.v. voor u kunt doen?

Al meer dan 90 jaar bouwen met kwaliteit

Sinds 1925

Contact / offerte ontvangen?

Heeft u interesse in een van onze diensten? Neem vrijblijvend contact op met Aannemingsbedrijf W Visser. Samen met u zullen we bespreken wat er mogelijk is voor jouw project.