Funderingsherstel

Ruim 90 jaar ervaring in funderingsherstel

Als u opzoek bent naar een professioneel bedrijf voor funderingsherstel of andere bouwkundige funderingsproblemen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. staan wij klaar voor particulieren, bedrijven en gemeenten die funderingsherstel werkzaamheden willen laten uitvoeren in heel Nederland. Met name in de plaatsen Amsterdam, Dordrecht, Gouda en Rotterdam komen deze aanvragen regelmatig voor. Met ruim 90 jaar ervaring staat ons team van experts u graag professioneel en doeltreffend bij wat betreft funderingsherstel.

Waaraan zijn funderingsproblemen te herkennen?

Het kan goed mogelijk zijn dat er al enige tijd problemen zijn met de fundatie van uw geliefde woning zonder dat u dit heeft opgemerkt. Het begint dan ook vaak klein. Denk aan een raam die ineens begint te klemmen. Hetzelfde kan opgaan voor een deur. Wanner er sprake is van houten kozijnen dan is dit niet direct een reden tot paniek, maar het is wel een veel voorkomend symptoom van funderingsproblemen.  Een ander “klein verschijnsel” is een vloer die lijkt af te lopen. Aanvankelijk zal dit niet merkbaar zijn. Al snel zal hier verandering in komen.

De meest opvallende aanwijzingen zijn scheuren in de muren en gevel of een verzakking van het huis. Wanneer dit zichtbaar is geworden dan is er een hele grote kans dat er funderingsherstel nodig zal zijn.

Wanneer is funderingsherstel nodig?

Heeft u het vermoeden dat er funderingsproblemen zijn en er funderingsherstel nodig is? Om het zeker voor het onzekere te nemen zou er altijd eerst funderingsonderzoek nodig zijn. Toch zijn er verschillende tekenen die wijzen op de nodige problemen aan de fundering. Zodra er niet meer voldoende ondersteuning kan worden geboden aan het gewicht van de woning zullen er op den duur scheuren ontstaan in muren, vloeren en de gevel. Het onbehandeld laten van deze problemen kan enorme gevolgen hebben. In het ergste geval kan een muur of gevel het begeven.

Niet alleen kunnen funderingsproblemen tot zeer hoge kosten leiden, het kan ook gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Het is dus belangrijk dat u de fundering laat herstellen. Daarom adviseren wij contact met ons op te nemen bij het geringste vermoeden dat er misstanden zijn aan de fundering. Om schade aan de woning te voorkomen kunt u er beter vroeg bij zijn om verder oplopende kosten voor te zijn. Als gespecialiseerde aannemer op het gebied van opvijzelen het herstel van problemen aan de fundering kunnen wij u voorzien van een uitgebreid onderzoek. Dan weet u zeker of er wel/niet funderingsproblemen zijn die aangepakt moeten worden.

Funderingsherstel als oplossing. Maar wat zijn de oorzaken?

Vaak ontstaan er problemen met de fundering wanneer houten heipalen droog komen te staan en hierdoor langzaam vergaan. Het droogstaan kan ontstaan, doordat grondwater verlaagd of doordat een bacterie het hout aantast. Aangezien een stevige fundering cruciaal is voor veilige en stabiele gebouwen, is het zeer aan te raden om funderingsherstel uit te laten voeren door ervaren specialisten die u vooraf goed informeren over de mogelijkheden. De vakbekwame experts van Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. weten hoe zij funderingsherstel professioneel moeten aanpakken. Een voordelige, effectieve en duurzame oplossing voor uw funderingsherstel!

Methodes funderingsherstel

Er zijn verschillende werkwijzen te onderscheiden om de fundering van uw woning of bedrijfspand te herstellen. Afhankelijk van onder andere de staat van de fundering, wordt de keuze gemaakt voor één van de twee hieronder staande methoden. Alle funderingswerkzaamheden worden bij Aannemingsbedrijf W. Visser en ZN B.V. uitgevoerd volgens het CURNET handboek funderingsherstel door experts die jarenlange ervaring en inzicht hebben in het aanpakken van kapotte, instabiele funderingen of wanneer uw pand scheef staat.

Paalkopverlaging

Een mogelijke wijze om funderingsherstel uit te voeren, is het zogenoemde paalkopverlaging toepassen. De bestaande palen worden tot onder de grondwaterstand afgezaagd, zodat er vervolgens een vijzel tussen de paal en de fundering kan worden geplaatst. De vijzel wordt op druk gezet, zodat de paal de volledige draagfunctie behoudt. Ten slotte wordt er over de palen een gewapende fundering gestort. Met deze methode heeft u op een relatief snelle wijze funderingsherstel laten uitvoeren voor de komende jaren. Het enige nadeel is dat na verloop van tijd de palen weer droog kunnen komen te staan. De draagkracht van de palen is dan onvoldoende, waardoor nogmaals herstelwerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.

Opnieuw onderheien

Deze methode om funderingsherstel uit te voeren heeft een grotere en meer complexere aanpak. Het is namelijk ook mogelijk om zonder overlast een nieuwe fundering te plaatsen. Dit wordt gedaan door nieuwe palen te heien en een gewapende constructievloer te storten. Uw woning of bedrijf komt hierdoor op nieuwe stabiele palen te staan, die stevig worden verankerd. Voor de langere termijn is dit daarom zeker een effectieve en duurzame aanpak.

Altijd de beste oplossing in funderingsherstel

Beide herstelmethoden brengen het een en ander aan risico's met zich mee. Samen met u bekijken wij daarom graag wat de beste oplossing is voor uw funderingsherstel werkzaamheden. Voor ons is geen project te groot of te gecompliceerd en ook zeker niet te klein. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van funderingsherstel weten wij wat de beste aanpak is voor elk project. Heeft u vragen of wilt u graag een offerte aanvragen? Neem dan gelijk contact met ons op. Zo kunnen wij u spoedig inzicht en helderheid bieden over een passende oplossing voor de funderingsproblemen van uw pand!

Google reviews aannemingsbedrijf w visser

Vakkundig personeel, persoonlijke benadering, fijn bedrijf.

Hulp nodig bij funderingherstel?

Zijn er problemen met de fundering van uw huis of pand? Het gehele jaar is Aannemingsbedrijf W. Visser door het heel Nederland in de weer met het herstellen van funderingen en/of opvijzelen van woningen.

Neem vrijblijvend contact op met Aannemingsbedrijf W Visser. Samen met u zullen we bespreken wat er mogelijk is voor jouw project.

U kunt ons ten aller tijde bereiken op 0180 - 681431 of kies een van onze andere kanalen voor direct contact: